7 chakra's met lava steen armband

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Productinformatie

Lavasteen ontstaat na een vulkaanuitbarsting uit gestolde lava en kan zwart, bruin en rood van kleur zijn.

Werking

Lavasteen verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden. Omdat lavasteen ook aardt en overtollige energie afvoert, vergroot het je persoonlijke kracht op een gebalanceerde, zachte manier. Het activeren gebeurt op een rustige en weloverwogen manier. Het is een ideale steen voor mensen die heel gevoelig zijn voor de energie van stenen maar toch wat vuur en kracht kunnen gebruiken.

Verzorging

Lavasteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra

Basis chakra (1e)

de 7 chakra's

1. Muladhara Chakra – Wortel Chakra

Muladhara Chakra ligt aan de basis van de ruggengraat tussen de anus en de geslachtsorganen. Het straalt de kleur rood uit en vertegenwoordigt het element aarde.

Het wordt gekenmerkt door de emoties van de overleving, stabiliteit, ambitie en zelfvoorziening. Wanneer de Wortelchakra uit balans is, kan een persoon zich instabiel, angstig, onzeker, gefrustreerd of ongegrond voelen. Er heerst een gebrek aan ambitie en het ontbreken van een doel. Maar als Muladhara Chakra in balans is, voelt een persoon zich stabiel, zelfverzekerd, evenwichtig, energiek, onafhankelijk en sterk.

Het beoefenen van de volgende houdingen helpt om in evenwicht te brengen Muladhara Chakra: de Boom houding (vrksasana) en de Berg Houding (Taadasana).

2. Swadhishthana Chakra – Sacraal Chakra

De tweede chakra, Swadhishthana Chakra, bevindt zich in de onderbuik, ongeveer vier vingers onder de navel. De bijbehorende kleur is oranje en het vertegenwoordigt het element water.

De attributen van de Sacraal Chakra zijn de basisbehoeften zoals seksualiteit, verlangens, creativiteit en eigenwaarde. Wanneer deze chakra uit balans is, kan een persoon zich emotioneel explosief en prikkelbaar voelen en is er een gebrek aan energie en creativiteit. Men is manipulatief of geobsedeerd met seksuele gedachten. Wanneer Swadhishthana Chakra in balans is, voel je je positief, vitaal, tevreden, meelevend en intuïtief.

Je kan de Swadhishthana Chakra in balans brengen door het beoefenen van balanceerhoudingen zoals de Kraai Houding (Kaakasana) of staande houdingen zoals Driehoekshouding (Trikonasana).

3. Manipura Chakra – Zonnevlechtchakra

Manipura Chakra, de Zonnevlechtchakra bevindt zich boven de navel ter hoogte van de solar plexus (tussen de navel en de onderkant van de ribbenkast). Het vertegenwoordigt het element vuur en straalt de kleur geel uit.

Dit chakra wordt gekenmerkt door energie en emoties als ego, woede en agressie. Een disbalans kan zich fysiek uiten door problemen met de spijsvertering, leverproblemen of diabetes. Op emotioneel niveau kan men worstelen met depressies, gebrek aan zelfvertrouwen, woede en perfectionisme. Door de chakra in balans te brengen, zou men zich energiek, zelfverzekerd, productief kunnen voelen en zich beter kunnen concentreren.

Je kunt Manipura Chakra in balans brengen door houdingen zoals de Zittende Vooroverbuiging (Paschimottanasana), de Klassieke Cobra (Bhujangasana)en Boog Houding (Dhanurasana).

4. Anahata Chakra – Hart Chakra

Anahata Chakra, Hart Chakra, is zoals de naam al impliceert, gelegen in het hartgebied. De kleur is groen en het element is lucht.

Deze vierde chakra is de zetel van de balans in het lichaam, gekenmerkt door gevoelens van liefde, gehechtheid, compassie, vertrouwen en passie. Wanneer Anahata Chakra uit balans is, kan een persoon moeite hebben met emotionele problemen zoals woede, gebrek aan vertrouwen, angst, jaloezie en humeurigheid. Door het harmoniseren van de chakra, zou je je meelevend, optimistisch, vriendelijk en gemotiveerd voelen. Begrip hebben voor jezelf en anderen en zorg dragen voor jezelf en anderen horen ook bij een in balans zijnde Hart Chakra.

Hartchakra kan in balans worden gebracht door het beoefenen van houdingen zoals de Brug Houding (Setubandasana), Vis Houding (Matsayasana) en Opwaartse Plank (Poorvottanasana).

5. Vishuddha Chakra – Keel Chakra

De vijfde chakra, Vishuddha Chakra, ligt aan de basis van de keel en staat in verbinding met de schildklier. De kleur is helder blauw en het bijpassende element is ruimte.

Keel Chakra staat voor inspiratie, expressie, geloof en het mogelijkheid van communicatie. Onevenwichtigheid van de Keelchakra kan leiden tot verlegenheid, stilte, een gevoel van zwakte of het onvermogen om uw gedachten uit te drukken. Als deze chakra in balans is, kan dit zich uiten door creativiteit, positieve zelfexpressie, constructieve communicatie en tevredenheid.

De Keel Chakra wordt gestimuleerd door houdingen zoals Schouderstand (Sarvangasana) en de Ploeg Houding (Halasana).

6. Ajna Chakra – Derde Oog Chakra

Ajna Chakra (ook wel geschreven als ‘Agya Chakra’) bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Deze chakra heeft geen element, maar heeft wel een kleur, namelijk indigo blauw.

Het Derde Oog Chakra wordt vaak gebruikt als een focuspunt tijdens het beoefenen van yoga voor meer concentratie en bewustzijn. Er wordt gezegd dat meditatie op Ajna Chakra karma van vorige levens vernietigt en het zou bevrijding en intuïtieve kennis geven. De attributen die bij deze chakra horen, zijn intelligentie, intuïtie, inzicht en zelfkennis. Wanneer deze chakra uit balans is, zou men het gevoel kunnen hebben niet assertief te zijn en bang zijn voor succes. Of het tegenovergestelde, namelijk egoïstisch zijn. Onevenwichtigheid van Ajna Chakra kan zich manifesteren op een fysiek niveau van hoofdpijn, wazig zicht en andere oogproblemen. Wanneer Ajna Chakra in balans is, is men zijn eigen meester, zonder angst voor de dood en vrij van gehechtheid aan materiële dingen.

Ajna Chakra wordt gestimuleerd door het beoefenen van Hoofdstand (Sirsasana).

7. Sahastrara Chakra – Kruin Chakra

De zevende chakra, Sahastrara Chakra, is gelegen op de kruin van het hoofd. Ook deze chakra heeft geen element. De kleur is violet en/of wit.

Sahastrara Chakra is het centrum van spiritualiteit, verlichting, dynamische gedachten en energie. Het zorgt voor de innerlijke stroom van wijsheid en brengt de gave van kosmisch bewustzijn. Bij disbalans zou men last kunnen hebben van een constant gevoel van frustratie, destructieve gevoelens en het ontbreken van een vonk van vreugde.

Maat of afmetingen

Zelf op maat te maken door aan te trekken en vast te knopen.